AdamB, a przy tej okazji EGR-a czyściłeś-myłeś :?:
Nie miałem czasu to po pierwsze, po drugie na zdjęciach wygląda gorzej niż w rzeczywistości. Tak naprawdę to sprawdzałem EGR przy 40, 65kkm i teraz i cały czas nalotu jest tyle samo. Wyciągnąć go to nie problem, więc kiedyś może to zrobię.
Przy zakładaniu dekla dawałeś nową uszczelkę czy skręciłeś na starej? Pytam bo moze by tak do mojego zaglądnąć
piramida, uszczelkę założyłem tę samą. Nie była odgnieciona ani zniszczona. Ona jest wielorowkowa więc powinna trzymać. W każdym razie się zobaczy, bo dziś zaglądałem a autem nie jeździłem. Pojeżdżę kilak dni i sprawdzę czy nie cieknie gdzieś.
piramida, uszczelkę założyłem tę samą. Nie była odgnieciona ani zniszczona. Ona jest wielorowkowa więc powinna trzymać. W każdym razie się zobaczy, bo dziś zaglądałem a autem nie jeździłem. Pojeżdżę kilak dni i sprawdzę czy nie cieknie gdzieś.
dzięki, jak dokręcałes sruby? masz klucz dynamometryczny czy na oko? :szeroki_usmiech
tylko tyle i juz nie smiece, w przyszłym tygodniu zaglądne do mojego bkd, moze nowy wątek powstanie
piramida, he, he, mnie też korci, tylko 2 miesiące temu miałem robioną głowicę i mój mechanior nic niepokojącego mi nie zakomunikował ale jeszcze 3 kkm i będę zmieniał olej więc chyba się skuszę
coraz bardziej się upewniam w przekonaniu ze Motul to mit ...
Czy ja wiem czy mit? Jak widzisz są trzy silniki na zdjęciach, jeden na castrolu, jeden wcześniej na Motulu (Szkody) i jeden na Mobilu po 7kkm. Jak na dwóch pierwszych głowice są czyste, to mocno niepokojący jest widok silnika po Mobilu.
Z Mobilem to dziwna sprawa , mógł być trefny Olej ... Jeśli chodzi o Motul ( mogą to być zdjęcia ) ale mnie nie powalił wygląd silnika , poza tym widzieliśmy wszyscy co się stało ... w przypadku Castrol ... chociaż mało o tym oleju dobrego można przeczytać . to silnik przynajmniej na zdjęciach wygląda dobrze , zaskakująco dobrze ...ciekawe jak szklanki panewki i wałek się zachował ??
1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Orbit, ja poprzednią Octavką 1.9 TDI AGR jeździłem na Motulu Specific. Jak ją sprzedawałem miała 470 kkm na liczniku i wszystko było z nią ok, także w moim przypadku o micie nie ma mowy
Ja wnioskuje teraz ,ze wszystko wygląda ok dopóki silnika się nie rozbierze głębiej.Pierwsze zdjecie nie przedstawia nic niepokojącego.Wszystko w normie.Kolejne już z wnetrza dopiero ukazuja problem. Czy się myle?
Ja wnioskuje teraz ,ze wszystko wygląda ok dopóki silnika się nie rozbierze głębiej.Pierwsze zdjecie nie przedstawia nic niepokojącego.Wszystko w normie.Kolejne już z wnetrza dopiero ukazuja problem. Czy się myle?
nie mylisz się, ale na pierwszym widać tylko, że nie ma syfu po oleju, trudno powiedzieć, że jak czegoś nie widać, to jest OK
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Zdjęcie nr.10 pokazuje juz panewke ostro przytartą. A czy te panewki i szklanki najmocniej zużyte występują w obu silnikach w tym samym miejscu.Np na 3 garze.
W sumie to moim zdaniem nie ma to teraz wiekszego znaczenia.W silnikach tych po prostu olej z norma VW nie rozwiązał problemu. Chyba ,że znajdzie się jeszcze jeden ochotnik do pokazania wnętrza silnika.Ale śmiem twierdzić ,że będzie tak samo.
ARL 1.9 miał w serii 150KM i często miał w serii 160KM.Problem ten nie występował, bynajmniej nie słyszalem.
Niestety BXE nie jest tylko wykastrowaną jednostką wcześniejszych "długowiecznych" silników 1.9.
Orbit, dalej rozbierał nie będę, to co było widać, nie nosiło zużycia, można spokojnie przypuszczać że wałek i panewki będą w równie dobrej kondycji. A ile jeszcze wytrzyma to zobaczymy.
Mało tego udowadniają że Castrol to nie jest żaden syf, tylko bardzo przyzwoity olej.
rzeczywiscie te Zdjecia mówią same za siebie , czytałem iz Castrol zostawia syf w silniku, widzieliśmy co zostawił MObil ... , jestem przekonany iz to nie wina Oleju a raczej kwestia tego czy sie trafi na Olej czy na podróbe ... i tutaj jest problem .
1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Komentarz